Texel

Texel

Genieten in alle seizoenen

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en telt 7 dorpjes met ieder hun eigen persoonlijkheid en karakter. Het eiland wordt omringd door de Noordzee en de Waddenzee. Het Waddenzeegebied heeft een grote natuurwaarde en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Qua oppervlakte is Texel de grootste stad van heel Nederland, het is rijk aan vogels en misschien ook leuk om te weten maar, Texel heeftnet zoveel schapen als mensen.

Zodra u de keuze voor Texel heeft gemaakt begint het vakantiegevoel meteen te kriebelen. Een van de vragen die mogelijk bij u opkomt is misschien ‘hoe kom ik op het eiland’, mag mijn auto mee, hoe zit het met de verbindingen van het openbaar vervoer? Texel is te bereiken met zowel openbaar vervoer als met eigen vervoer. Als u met het openbaar vervoer komt neemt u de trein richting Den Helder. Op het station aangekomen is er een busverbinding die u in enkele minuten vervoert richting de veerboot TESO.

Mocht u met eigen vervoer willen komen dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zodra u bij de boot staat begint het vakantiegevoel meteen. Sommige noemen Texel wel het “Ibiza van het Noorden”. Zodra je op de boot staat wordt je omringd door water en blaast de wind door je haren.De overtocht van ongeveer 20 minuten is al een fantastische beleving voor zowel jong als oud. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar www.teso.nl.

De Cocksdorp

Zoals al gezegd wonen wij in De Cocksdorp. Ja u leest het goed DE Cocksdorp…. Best een rare naam maarlaat het ons u uitleggen. In 1835 is De Cocksdorp ontstaan bij een haventje waar de Roggesloot uit mondde in het Eierlandse Gat. Het haventje is nu grotendeels verdwenen. De vroegere naam van De Cocksdorp was Nieuwdorp. Maar na een paar maanden veranderde de naam dankzijNicolas Joseph De Cock een Antwerpse Reder die tijdens de Belgische opstand van 1830-1839 was uitgeweken naar Nederland en later met een groep een stuk kwelderland tussen het ‘oude land’ en Eijerland opkocht om vervolgens een 11 kilometer lange dijk te laten plaatsen. Dus zo geschiedde De Cockdorp was geboren.

Na een rit van ongeveer 25 minuten met de auto komt u aan in ons dorp. Ondanks dat het een klein dorp is, is er genoeg te beleven. In de hoofdstraat bevinden zich diverse winkeltjes, supermarkt, restaurants, vogelinformatiecentrum en een fietsverhuur alles op loopafstand van onze B&B.

Onze B&B bevindt zich tevens op enkele minuten afstand van strand, bos en duinen en is een uitstekend startpunt om Texel met de fiets te verkennen of een wandeling in de prachtige natuur te maken. Bij onze B&B is er parkeergelegenheid voor uw auto.Houdt u er wel rekening mee dat op het gehele eiland er een parkeervignet van kracht is? Voor verdere info: https://www.texelevignet.nl/

RESERVEREN